Authentiek en traditioneel

Bij René werken we al jarenlang volgens hetzelfde, authentieke recept. Ons eerste ambachtelijke ijs verkochten we op de dijk van De Haan. Het ijsje met echte hoevemelk was zo’n succes dat we het recept niet durfden wijzigen, en het in zijn oorspronkelijke staat doorgaven van vader op zoon. Bij ons gaat traditie hand in hand met vernieuwing. Die vijftig jaar ervaring en knowhow gebruiken we nog steeds om vernieuwende en verfrissende ijsproducten op de markt te brengen. Zonder ooit de ziel van René uit het oog te verliezen.

Echt en vers

We hebben twee soorten ijs in ons assortiment: artisanaal ijs en biologisch ijs. Beide gemaakt met echte ingrediënten, want kwaliteit dragen we bij René hoog in het vaandel. In ons ambachtelijk productieproces gebruiken we enkel natuurlijke en biologische grondstoffen. Allemaal van superieure kwaliteit, want onze productie moet voldoen aan heel strenge normen. Klant, medewerker en milieu staan bij ons centraal. Wij zoeken altijd de meerwaarde op, daarom kiezen we voor biologisch en lokaal. Gezond en vers. En springen we flexibel om met de vragen van onze klanten.  

Zonder additieven

Toevoegingen, synthetische aroma’s of vulstoffen gebruiken wij niet. Zelfs natuurlijke kleurstoffen worden uit het productieproces geweerd. Daar waar grote firma’s er een chemische stabilisator instoppen, of een hoofdingrediënt vervangen door een goedkoper product, daar stopt het voor ons. Wij kiezen voor puur natuur. Onze melk komt van veeteeltbedrijven uit de omgeving van De Haan. Voor ons aardbeienijs gebruiken we echte aardbeien. Geen aardbeienaroma’s. Wij produceren gezonde ijsproducten in een niet-industriële omgeving, en altijd volgens een uiterst professionele bereidingswijze. Dat is onze troef. Daar zijn we trots op.

1945
1945

René ziet het daglicht in 1945. Glacier René start met een beperkte productie van ‘natuurlijk’, en ‘lokaal’ ijs. Hij gebruikt enkel grondstoffen die in de buurt te verkrijgen zijn.

1950
1950

Glacier René verdeelt met trots zijn ijs in De Haan. Eerst gaat hij op toer met zijn ijskarretje, later verkoopt hij het ijs vanop een vaste locatie. Iedereen weet hem nu te vinden: aan de toenmalige ingang van het Casino in De Haan. Het paviljoentje staat er nog steeds.

1993
1993

We krijgen extra hulp en verwelkomen Peter en Anne in ons kleine, maar fijne team. Samen gaan we de uitdaging aan: vanaf nu maken we ijs met enkel eerlijke en authentieke producten. We willen een nog kwalitatiever ijsproduct op de markt brengen, vooral gericht op de meerwaardezoeker.

2002
2002

We zijn trots op ons biologisch ijs! De bioproductie groeit gestaag verder. Het biologisch ijs is niet meer uit ons gamma weg te denken.

2008
2008

Tijd voor een nieuwe look. De klanten hebben voortaan zicht op ons ijs in de toonbank. Het kiezen gaat vlotter, het weerstaan wordt moeilijker. We verdubbelen dan ook nog eens het aantal smaken en soorten: (yoghurt)ijs, sorbets, ijs zonder toegevoegde suikers, biologisch (geiten)ijs, … Voor elk wat wils.

2018
2018

Voor de twijfelaars is er vandaag één overtuigend element aanwezig in IJssalon René. Een levensechte en levensgrote geitenkop maakt je zo nieuwsgierig naar dat biologisch geitenijs. Je kunt niet anders dan ernaar vragen om er daarna van te smikkelen en te smullen. Mmm!  

Het ijssalon van René

Artisanaal schepijs, verfrissende sorbets, biologisch geitenijs, … allemaal gemaakt volgens een traditioneel recept. Dat proef je. Dat ruik je. Maak deze smaakvolle ervaring mee in het ijssalon van René.

Ontdek ons ijssalon
Voor elk wat wils

Naast de klassiekers zoals vanille, chocolade, banaan ... heeft René ook enkele unieke smaken in de aanbieding. Wat dacht je van tiramisu, meloen, violet, munt-chocolade of speculoos?

Ontdek nu al onze smaken

Verkooppunt

Vind het dichtsbijzijnde verkooppunt